Followers:

Sep 14, 2018

"Express Makeup Kit" dari DYXY Cosmetics Bantu Tingkatkan Keyakinan Diri


Bila sebut DYXY cosmetics mesti ramai yang dah tahu kan dengan salah satu jenama kosmestik yang terkenal di Malaysia ni? Ainy sendiri pun tak terkecuali menjadi salah seorang pengguna DYXY cosmetics. Tak silap Ainy, Ainy beli set makeup DYXY cosmetics ni kat tapak booth di UNISEL tahun lepas. Dah lama dah sebenarnya tapi yang best sebab masih bertahan sehingga sekarang.

Jujurnya, Ainy bukan jenis yang kaki makeup sebab tiap kali makeup mesti rasa rimas kat bahagian muka. Rasa macam ada sesuatu kat muka. Tapi sebagai wanita yang bekerja, nak pergi jumpa orang, buat presentation dan lain-lain mestilah kulit muka Ainy perlu nampak bermaya sentiasa. Dengan kekangan kerja yang banyak dan kadang perlu travel sana-sini setiap minggu buatkan kulit muka Ainy sunburn dan kusam. Grrhh stress!

Dari situlah Ainy mula belajar cuba produk DYXY cosmetics ni. Itupun selepas kawan-kawan sarankan pada Ainy sebab katanya produk DYXY cosmetics ni boleh jadi express makeup kit untuk orang yang tak suka makeup macam Ainy ni. Maka Ainy pun terbeli 1 set produk DYXY cosmetics ni tahun lepas. Antara produk DYXY cosmetics yang Ainy pakai adalah;

1) DYXY BC Cream



BC Cream ni Ainy pilih kod “beige” sebab kod ni yang Ainy rasa sesuai untuk warna kulit Ainy. Bila pakai tu tak adalah rasa macam putih sangat dan tak adalah rasa macam gelap sangat. Sedang-sedang je. BC Cream ni selain buatkan warna kulit Ainy sekata dan nampak segar bermaya masa pakai, ia jugak bagus untuk pulihkan kulit muka kita yang rosak untuk jangka masa panjang tau seperti;

1) Pudarkan dan hilangkan jeragat pada muka.
2) Putihkan kulit muka.
3) Sekatakan tona warna kulit muka.
4) Kurangkan masalah kulit berkedut secara perlahan.
5) Jadikan kulit muka berseri secara semulajadi.


Semua masalah-masalah kat atas ni dapat diatasi dengan cara pemakaian yang konsisten. Baguslah kira 2 in 1 - cantik dan sihat. Iyalah mana ada produk yang pakai hari ini, esok terus cantik kan? Semuanya perlukan masa.

2) DYXY Brush



Selepas Ainy dah tepek BC Cream kat seluruh muka, Ainy guna pulak brush ni untuk sekatakan krim. Tak payah pakai jari sebab kadang kita pun tak tahu jari kita ni bersih ke tak kan. Jadi Ainy pakai je brush ni. Apa yang best sebab bulu brush ni sintetik dan tak mudah tercabut. Ainy tonyohlah macamana pun, masih elok rupa brush tu seperti asal. Bayangkanlah dah setahun beli tapi sampai sekarang masih elok lagi.

Siapa yang kaki makeup tu mesti tahu kan dengan beauty blender? Kiranya brush ni boleh jadi pengganti kepada beauty blender jugak. Kalau dah pakai banyak-banyak kali dan nampak brush tu macam dah tukar warna, bolehlah rendam dalam air panas untuk bersihkan. Dah kering nanti gunalah balik. Jimat pun ya jugak!

3) DYXY Mineral Facemist



Mineral Facemist ni antara produk DYXY cosmetics yang Ainy paling suka sekali sebab Mineral Facemist ni yang sebenarnya bagi efek muka glowing tau. Lepas dah sapu rata BC Cream kat muka tadi, bolehlah pakai Mineral Facemist ni pulak. Sembur je di seluruh muka lepastu biarkan sekejap. Lama-lama anda akan nampak muka akan segar bermaya. Bestlaaa.

Kalau anda jenis yang suka pakai lipstik, sapulah lipstik dulu kat bibir tu lepastu baru sembur Mineral Facemist ni. Memandangkan Ainy jenis tak pakai lipstik jadi lepas siap sapu sekata BC Cream tu, Ainy terus jelah sembur Mineral Facemist ni. Dah siappp! Bolehlah keluar pergi meeting ke, appointment ke dengan yakin!

Kadang kita ni sebagai perempuan tak perlu makeup tebal-tebal pun untuk rasa yakin. Cukuplah dengan light makeup dengan express makeup kit dari DYXY cosmetics ni. Dah lah express sebab sapu-sapu je eh dah siap. Tak payahlah nak berlama-lama depan cermin lagi.



Sesiapa yang jenis macam Ainy semua nak cepat dan senang, bolehlah cuba express makeup kit dari DYXY cosmetics ni. Ainy kongsikan apa yang Ainy suka pakai je selebihnya terpulang kepada individu masing-masing ya. Untuk info lanjut berkenaan produk DYXY cosmetics seperti harga dan lain-lain, boleh klik saja link di bawah ni okay;

DYXY COSMESTICS

No comments:

Post a Comment