Skip to main content

Media Prima Digital: Kempen #SeringgitSeribuKebaikan Dilancar beri Peluang Rakyat Malaysia Kongsi Rezeki

Baru-baru ini di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) turut melancarkan kempen kebajikan yang diberi nama Kempen #SeringgitSeribuKebaikan. Kempen ini sebenarnya dilancarkan bagi memberi ruang kepada rakyat Malaysia untuk berkongsi rezeki dengan memberikan sumbangan ikhlas serendah RM1, RM3, RM5 dan RM10. Mungkin nilainya kecil pada mata kita tapi besar pada mata mereka yang memerlukan.

Antara gambar sesama sesi Q&A di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan dan juga pelancaran Kempen #SeringgitSeribuKebaikan
Untuk makluman, hasil sumbangan yang korang dermakan itu akan digunakan untuk membiayai hidangan berbuka puasa untuk 4 buah rumah kebajikan terpilih sepanjang Ramadhan yang akan datang. Dengan mengambil konsep makanan sebagai keperluan asas setiap insan, #SeringgitSeribuKebaikan mahu memberi peluang kepada anak-anak ini untuk turut sama menikmati juadah istimewa yang akan disediakan oleh 20 restoran dan food truck terpilih. Apa yang menariknya, setiap rumah kebajikan yang terpilih akan menerima tajaan hidangan berbuka puasa selama 5 hari iaitu bermula hari Isnin sehingga Jumaat, selama 4 minggu sepanjang Ramadhan.

Selain itu, skuad #SeringgitSeribuKebaikan akan ke negeri Terengganu dan Johor bagi menyampaikan sumbangan dari kempen #SeringgitSeribuKebaikan ini ke 2 buah rumah kebajikan terpilih di negeri tersebut pada 3 dan 10 Jun 2017. Allahu Ainy dapat rasakan kegembiraan di wajah anak-anak ini bila dirai dengan makanan yang sedap-sedap berbuka nanti.

Kepada korang yang nak berkongsi sedikit rezeki yang korang ada, boleh gunakan 2 cara ini:

1) Aplikasi JJCM
2) Laman sesawang; www.CJWowShop.com.my

Cari poster ini di laman sesawang www.CJWowShop.com.my dengan tajuk; Tabung Ramadhan JJCM. Selepas tu korang follow je step-step yang ditunjukkan kat situ okay. Senang je.
Selain itu, Ainy dapat tahu yang pihak Mamee Double Decker juga bermurah hati menyumbang barangan Mamee untuk anak-anak bertuah terpilih nanti. Alhamdulillah. Kempen ini sebenarnya telah berlangsung dari 1 Mei haritu dan akan tamat pada 31 Mei 2017. Jadi sementara masih sempat ni, jom sama-sama kita menyumbang. Moga Allah kira. Amin.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Percutian ke Pulau Kapas, Terengganu yang Penuh Dengan Aktiviti Menarik

Baru-baru ni Ainy dan kawan-kawan berpeluang bercuti ke Pulau Kapas. Kalau anda nak tahu, Ainy ni jenis suka dengan apa saja jenis pulau dan pantai. Suka sangat! Tapi yang tak suka bila balik dari pulau atau pantai ni mesti kulit sunburn teruk. Grrhhh! Tapi tak pernah serik pun sebab tu bila kawan-kawan ajak ke Pulau Kapas ni, Ainy tak menolak malah excited!

Borneo Natural Sukau Bilit Resort, Sabah antara Lokasi Percutian yang Sesuai Buat Pencinta Alam

Baru-baru ni Ainy berpeluang bercuti ke Sabah dan Ainy dan kawan-kawan pilih untuk ke Sukau, Sabah. Untuk anda yang tak tahu, percutian Ainy ke Sukau, Sabah agak berbeza dari percutian Ainy yang biasa sebab kali ni Ainy lebih pada bercuti untuk connect dengan nature. Dah macam kira percutian; back to nature dah tau. Untuk percutian ni, Ainy dan kawan-kawan pilih untuk menginap di Borneo Natural Sukau Bilit Resort, Sabah. Bila Google nama resort ni, anda akan jumpa gambar resort dia yang cantik dan unik. Sebab tulah Ainy dan kawan-kawan pilih resort ni dari resort-resort yang lain. Okay jom baca kisah Ainy kat bawah ni sepanjang kat sana okay.

Aspiro Tawar Perkhidmatan Perniagaan Global Pertama di Malaysia

Baru-baru ni Ainy menyertai pelancaran "Aspiro Global Business Services Centre" dan apa yang menariknya tentang Aspiro ni rupanya diorang adalah Pusat Perkhidmatan Perniagaan Global Pertama di Malaysia. Aspiro yang berstatus MSC ini memilih Malaysia untuk dijadikan sebagai headquaters menawarkan khidmat terbaik dalam pengurusan sumber manusia, teknologi maklumat, akaun dan kewangan kepada lebih 80,000 pengguna yang mempunyai perniagaan di Indonesia dan China.