Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

Glamping: Berkhemah di Lost World of Tambun

GLAMPING: BERKHEMAH DI LOST WORLD OF TAMBUN | Assalamualaikum. Baru-baru ini Ainy ada terima tawaran untuk menginap di khemah berkonsepkan glamour. Awalnya macam pelik lah juga kan sebab tak pernah dengar istilah Glamping ni. Siap sehari sebelum bertolak, Ainy research pakaian dan peralatan yang bersesuaian untuk dibawa berkhemah. Haha. Tapi bila datang seriously, macam 'Wowwww' jugalah kejap dan excited sebab tak sangka khemah yang mereka bagi ni serius cantik dan kenalah dengan istilah "khemah konsepkan glamour'. Apa yang lagi menariknya, dalam khemah ni lengkah dengan barang-barang; 1 katil saiz king, 2 katil saiz single, kipas, plug socket, toiletries, tuala. Dah macam stay kat hotel pun ya juga. Masa kecil-kecil dulu kalau ada kem semua barang ni kena bawa sendiri dan juga kena tidur atas lantai macamtu je. Hehe. Itu yang sebelum pergi ni Ainy punyalah Google macam-macam. Tapi rupanya bila datang haaa. Tak tahulah nak cakap, korang tengok sendiri gambar