Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

Berkebaya bersama Fasha Sandha

Pada hari Sabtu yang lepas Ainy berkesempatan untuk pergi ke Rumah Kebaya, Bangar bagi memenuhi jemputan untuk sesi beramah mesra dengan duta Syus Couture iaitu Fasha Sandha. Program yang dianjurkan ini dihadiri oleh para media, blogger dan peminat Fasha Sandha sendiri.


Rumah Kebaya?
Bagi yang tertanya-tanya, rumah kebaya ini apa? Actually Rumah Kebaya yang terletak di Bangsar ini adalah rumah yang mengumpulkan 3 jenama butik terkenal iaitu Syus Couture, Benang Hijau dan Qie Rahman. Rumah Kebaya ini dijadikan tempat sehenti untuk orang ramai membeli belah pakaian wanita, tudung dan juga pakaian lelaki. Terdapat pelbagai koleksi yang menarik ada dijual di sini.


Apa yang menarik di Rumah Kebaya ni?
Antara yang menjadi tarikan Ainy dan juga pengunjung di Rumah Kebaya adalah kebaya Fasha Sandha daripada Syus Couture. Material yang digunakan sangat selesa. Sesuai digayakan di majlis formal atau santai.


Ainy suka untuk sarankan semua untuk ke sini sebab boleh rambang mata dibuatnya. Maklum…

Travel: 5 sebab kenapa perlu pilih touristguide.com.my?

Assalamualaikum semua.

Baru-baru ni Ainy terima jemputan ke Majlis Pelancaran Laman Web touristguide.com.my. Majlis ni dirasmikan oleh Encik Mohd Akbal Setia (Pengarah Tourism Malaysia), Encik Devan Kumar (Pengarah Urusan touristguide.com.my), Encik Azlan Hussain (Pengerusi Kuala Lumpur Tour Guide Association - KLTA) dan Encik Akim Ahmad (Penyanyi Popular Malaysia).

Apa itu touristguide.com.my?
Untuk makluman semua, touristguide.com.my ini merupakan medium buat syarikat agensi pelancongan dan perhotelan untuk mempromosikan perkhidmatan dan pakej mereka. Bukan sahaja di Malaysia, malah di seluruh dunia. Misi mereka adalah untuk membina Travel Network yang terbesar dengan memperluaskan lagi network dan database di seluruh dunia. Jadi sesiapa yang memang nak bercuti, Ainy sarankan buka sahaja laman web touristguide.com.my - semua pakej ke seluruh dunia ada di sana.
Apa yang menariknya, touristguide.com.my juga telah membina hubungan yang baik dengan syarikat penerbangan, hotel dan pengus…

Fresh dan wangi dengan De'Xandra

Assalamualaikum.
Lama betul Ainy tak bersiaran di sini. He2. Mana dengan sibuk kerja, sibuk urus rumah dan diri lagi sampai tak sempat nak update. Btw kali ni Ainy nak kongsi 1 perfume yang dah jadi perfume favourite Ainy dah sekarang. Hah yang mana kenal Ainy rapat, dia memang tahu Ainy jenis tak pakai perfume pun dan memang tak ada pun teringin nak jejakkan kaki ke kedai perfume. Tapi semenjak di perkenalkan dengan De'Xandra ni, rasa best pula. Rasa fresh dan wangi je sepanjang hari. Bukan sepanjang hari je, sekali sembur baunya boleh bertahan sampai 8 jam dan lebih. Jimat. Haha. Itu yang penting kan dengan keadaan ekonomi yang sekarang.

Memandangkan Ainy memang jarang keluar rumah dan tak suka pakai perfume di luar rumah, jadi Ainy suka jadikan De'Xandra ni perfume untuk bilik terutamanya sembur kat cadar katil dan bantal. Memang nyaman je tidur malam tu. He2. Serius wangi! Saudara mara dan kakak-kakak yang datang rumah pun tegur, bilik Ainy wangi sangat. Diorang tanyalah …